Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

SOLAR ZONE Ajakápoló (SPF50+) 4,5 g

14.000 Ft
Menny.:db
Gyártó: DR.KADIR
Cikkszám: 430
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt
SOLAR ZONE FÉNYVÉDŐ AJAKÁPOLÓ 50+
(NAGYON MAGAS FÉNYVÉDELEM SPF 50+)
Széles UV-B és UV-A védelem
Dermatológiailag tesztelve az érzékeny bőrre. Az ajkak optimális védelme minden évszakban.
Az ajak bőre különbözik az arc más területeinek bőrétől, főképpen a következőekben:
- Az ajakban lévő szaruréteg nagyon vékony (tekintve a rétegek kevés számát).
- Nincsenek szőrtüszők, faggyúmirigyek az ajkon.
- Jelentős mértékben kevesebb melanocitát találunk az ajakban. Ezek a sejtek szintetizálják a melanint.
- Az ajak rózsás árnyalatát a bőrben található erek adják, amelyek nagyon vékonyak és kismértékben tartalmaznak pigmenteket.
- Továbbá az ajkakban nagy mennyiségben találunk érzékelő receptorokat és idegvégződéseket, ezért is jellemzően az ajak érzékeny terület.
Mindezek a tulajdonságok együttesen teszik érzékennyé az ajak bőrét a külső környezeti ártalmakra, mint a szárazság, a hőmérséklet, az időjárás és a napsugárzás. Az ajkak néhány anyagra is érzékenyen reagálnak, ilyen számos fűszer. Az ajak könnyen szárazzá és kicserepesedetté válhat. Mivel az ajkak közvetlenül érintkeznek a napsugarakkal és mivel kis mennyiségű melanint tartalmaznak, az UV sugarak roncsolhatják az ajkakat és a benne lévő kollagént, rácokat okozhatnak, idő előtti öregedést és még egyéb más elváltozást is.

A Solar Zone fényvédő ajakápoló kifejezetten az ajkak hatékony ápolására és védelmére lett kifejlesztve, évszaktól függetlenül. Különleges tápláló összetevőket tartalmaz:
- Calendula olaj: Évszázadok óta a kalendulát (Marigold) gyógynövényként alkalmazzák bizonyos bőr elváltozások kezelésében. Az aktív hatóanyag összetételének köszönheti eredményességét, Flavonoidokat, karotinoidokat tartalmaz, melyeknek narancsos arany színt adnak az olajnak. Ezek az aktív vegyületek újjáépítik, regenerálják, nyugtatják és védik a bőrt. Antioxidánsokként szintén védik a szöveteket a szabadgyökök és az UV sugarak ártalmaitól.
- Shea-vaj: A Shea-vaj hatékonyan hidratálja a bőrt, mivel oleinsav trigliceridekben gazdag. A Shea-vaj gazdagon tartalmaz linolénsavat (omega 6) is, amely vegyület hozzájárul a barrier megfelelő működéséhez, nedvesen tartja a bőrt és mérsékli a káros anyagok beépülését. Ráadásul a Shea vaj olyan bioaktív vegyület csoportokat (triterpének) is tartalmaz, amelyek közre működnek a kollagén megújulásában, ill. mérséklik azoknak a lebomlását. Ezek a hatóanyagok eredményesen csökkentik a szövetben végbe menő öregedéssel járó folyamatokat és a rácok
kialakulását. Védik a szöveteket a szabadgyököktől, az UV sugárzástól mivel intenzíven nyugtatnak.
- E-vitamin: Az E-vitaminnak köztudottan számos a bőrre gyakorolt jótékony hatása van. Növeli a bőrben lévő nedvességet, stimulálja a szövetek regenerálódását és nyugtató hatással is bír. Az Evitamin hatékony antioxidáns, mely védi a szöveteket a szabadgyökök és az UV sugarak károsító hatásaitól. A készítmény nagy koncentrációban tartalmaz E-vitamint (5% tokoferol-acetát) kiváltképp azért, mert ezáltal hatékonyabbá válik a készítmény a károsodott ajkak regenerálásában.

A termék fényvédők speciális kombinációját is tartalmazza, mely nagyon magas 50+ fényvédelmet jelent. Ez az 50+ fényvédelem valójában legalább 60 faktorszámú fényvédelmet jelent, mely az izraeli és az európai szabályozásnak is megfelel.
A termék külön tartalmaz az UV-A sugarak elleni fényvédőket is. A magas koncentrációban megtalálható tápláló anyagok, a hatékony fényvédők, a kellemes állag és az érzékeny bőrön tesztelt, klinikailag is bizonyított alkalmasság emelik a prémium kategóriába tartozó ajakápoló  készítmények közé ezt a terméket.
Magas hatóanyag tartalom
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT Amennyiben kérdése lenne kérem keressen bennünket bizalommal a 06-20-9840-424-es telefonszámon
GYORS KISZÁLLÍTÁS Amennyiben rendelését ma 16-óráig leadja, csomagját másnap átadjuk a futárnak.

Leírás és Paraméterek

SOLAR ZONE
A bőr működését vizsgáló kutatási területeken egyre nyilvánvalóbbá válik az a tény, amely alátámasztja a környezetnek és különösen a napsugárzásnak a bőrre gyakorolt károsító hatását. Ezek a tényezők kiemelten befolyásolják a bőr öregedési folyamatait, a bőr saját funkcióit és az öregedés jeleinek kialakulását. A fototoxikus folyamatok nagy mértékben járulnak hozzá a bőr öregedéséhez.
Ezek a folyamatok összefüggésbe hozhatók a mély ráncok, a hiperpigmentáció és az egyenetlen bőrfelszín fokozott megjelenésével.
Végső fokon az ezen a területen megszerzett tudás tette indokolttá számos országban a fényvédő készítményekkel szembeni követelmények szigorúbb szabályozását, külön kiemelve az UV-A sugarak bőrre gyakorolt károsító hatását.
Az UV-A sugarak hosszabb hullámhosszú UV sugarak, a tartományuk 320-400 nm.
Az UV-B sugarak rövidebb hullámhosszú sugarak, a tartományuk 290-320 nm.
Habár az UV-A sugarak kevésbé energikusabbak, mint az UV-B sugarak, körülbelül 95 %- az UV-A sugaraknak eléri a Földet, és intenzitásuk szinte egész nap folyamatos. Áthatolnak az ablakon és képesek a bőr mélyebb rétegeibe is behatolni.
Mára már világossá vált, hogy az UV-A sugarak nem okoznak napégést, azonban határozottan siettetik a bőr öregedését és más egyéb kóros tünetet is okoznak a bőrben.
Az UV-B sugarak közvetlen napégést okoznak és komoly sérülést a szövetekben (fototoxikus folyamatok, immunfolyamatok befolyásolása, bőrrák).
Kifejezetten az UV-B sugarak elleni védelem mérője a Sun Protection Factor (SPF).
Ez az érték arra szolgál, hogy minősítse a termék hatékonyságát klinikai tesztek alkalmazásával, a nap okozta károsodás megelőzésében, ill. késleltetésében.
Fontos megjegyezni, hogy a fényvédő faktor szám (SPF) nem biztosít teljes védelmet az UV-A sugarak ellen. Ezért is szükséges a fényvédő készítményen külön megjelölni a fényvédelem mértékét.
Az európai szabályozás külön definiálja az úgynevezett UVA-PF-t, mely az UV-A Protection Factor, az UV-A sugarak elleni fényvédő faktor szám.
Ez az érték az, amely segít abban, hogy speciális technológiát alkalmazva helyesen állapítsuk meg az UV-A sugarak elleni védelem szintjét.
Szintén ez az eljárás az, amely az UV sugárzásnak kitett fényszűrők stabilitását (photo-stabilitás) ellenőrzi. Számos hatóság döntött úgy, hogy összekapcsolja a termékekben az UV-A sugárzás elleni védelem szintjét az UV-B sugárzás elleni védelem szintjével.
Az így kapott magasabb SPF magasabb védelmet is jelent az UV-A sugárzás ellen.
Az európai szabályozás abból a célból, hogy a termékek hatékony, széles skálájú fényvédelmet nyújtsanak, az UV-A sugarak elleni védelem szintjét a termékben megkövetelt SPF szint legalább egy harmadában határozták meg.
Ez az jelenti, hogy az arány az UV-A és az SPF között legalább 0.33.
Azokat a termékeket, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek, az „A” jellel látták el.
A Solar Zone termékek a legfejlettebb fényvédő készítmények, melyek hatékony, fokozott védelmet nyújtanak. A készítmények a legszigorúbb európai szabályozás kritériumainak is megfelelnek.
Az összes termékre jellemzően az UV-A sugarak elleni védelem szintje és ezáltal az UVA-PF/SPF arány lényegesen magasabb annál, mint amit a szabályozás megkíván (40% és 135% közötti).
Minden termék klinikailag tesztelt.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!